Ga op reis met een vrachtschip

— Watererfgoed Vlaanderen, Getijden Nieuwsbrief, 29/03/2019

Scheepsliefhebbers tout court kunnen voortaan terecht bij de Antwerpse startup CptnZeppos, dat aan particulieren de kans biedt om als passagier mee te varen op een vrachtschip. De gegadigden moeten echter zeer goed beseffen wat dat inhoudt, zegt initiatiefnemer Joris Van Bree. Hij werkt momenteel al samen met 4 rederijen die bereid zijn om passagiers mee te nemen.

CptnZeppos biedt op dit ogenblik 37 vertrekken aan vanuit Antwerpen en 150 wereldwijd. “Dat is ruim voldoende om van start te gaan. Daar bereik je de hele wereld mee”, zegt Van Bree. “CptnZeppos staat voor het onderweg zijn aan boord van vrachtschepen”, zo licht hij toe.

Aan boord van de schepen die CptnZeppos aanbiedt is maar plaats voor maximum 12 reizigers in maximum 6 cabines. Met het concept wil Joris Van Bree mensen ook de kans geven om tot rust te komen en te onthaasten.

Aangezien er op volle zee geen bereik is, krijg je een detox op het vlak van sociale media. Aan boord is geen enkele vorm van entertainment, op een fitnessruimte en mogelijk een zwembad en sauna na “Dit concept is bedoeld voor mensen die zichzelf weten te entertainen. Het weidse zicht en het continu in beweging zijn, werkt echter heel inspirerend. Officieel gaat CptnZeppos van start begin april. De rederijen bepalen de prijs, maar je moet rekenen op ongeveer 100 euro per dag. Er wordt gestart met reizen van 6 tot 119 dagen. Voor die laatste is de inrichting natuurlijk luxueuzer.

Ecologie en duurzaamheid zijn ook een onderdeel van dit verhaal, zegt Van Bree. “Deze schepen zijn 100% gefocust op vrachtvervoer dus je Co2 uitstoot als reiziger is nul. Daarbovenop, is er het sociale aspect. “Bemanningsleden zijn soms tot 9 maanden aan boord en als je die mensen vriendelijk bejegent en vragen stelt bloeien ze helemaal open. Ik noem hen de monniken van de zee en ik ben ervan overtuigd dat de aanwezigheid van passagiers aan boord het welzijn van de bemanning ten goede komt en tegelijk gaat de veiligheid er dan op vooruit”.

Passagiers moeten zelf een heleboel zaken in orde brengen vooraleer ze worden toegelaten. Vanaf een bepaalde leeftijd is er een medisch attest vereist, dat je zelf kan invullen of door je huisarts kan laten opmaken. Voor sommige streken zijn inentingen nodig en uiteraard paspoorten visa.Info: www.cptnzeppos.com(Foto: CptnZeppos)

KLAAR OM JE AVONTUUR TE STARTEN?

Welkomaan boord.

Je verhaal begint met ons te vertellen op welke zee of oceaan je tijd wil spenderen en wanneer je jouw avontuur wil starten.

CONTACTEER ONS