Reisverhalen blog.

Ward Hulselmans schrijft over zijn ervaring als passagier aan boord van een cargoschip van Antwerpen naar Ierland en van Antwerpen naar Istanboel. Dit is de uitgeschreven tekst van de podcast over zijn reis. Hij deelt dagboekgewijs zijn ervaringen aan boord. Ward was 17 jaar beroepsjournalist voor hij in 1989 TV-reeksen begon te schrijven. Hij is o.a. de bedenker en schrijver van de series Niet voor Publicatie, Heterdaad, Stille Waters, Witse, Salamander en schreef ook twee films. Hij stopte in 2019 met schrijven voor het scherm om enkel nog dagboeknotities te maken.

Volgens Nikki en Pol heeft reizen niet zozeer te maken met het bereiken van een bestemming, wel met het onderweg zijn: "Als je na een (lange) reis je bestemming bereikt, volgt bijna onvermijdelijk de ontgoocheling, omdat je reis… ten einde is." Wat hun aan CptnZeppos aantrok is het concept van onderweg zijn, wat zo veel belangrijker dan aankomen. Niki en Pol houden van manieren om het ‘reizen’ meer te ontdekken: "Joris, Captain of Zeppos, bood ons een unieke variant aan. Ons advies? Gewoon: doe het!"

Joke en Filip reisden met hun wagen vanuit Zeebrugge naar Bilbao en terug, aan boord van de Finneco vrachtschepen. Mooie bijkomstigheid was dat ze uitgerust aan hun tweede avontuur konden starten: "We sturen Joris een berichtje dat we goed vertrokken zijn en hij bevestigt prompt. Op zee staat een zeegang van 2,5 m, waait de wind uit NW bij 5 Beaufort en zijn er regelmatig felle buiten. Een ietwat ongewone regenboog kleurt de lucht. De haven en de talrijke voor anker liggende schepen zijn na een uurtje een flauw lijntje aan de einder. De contouren van het groene en bergachtige Baskische en Cantabrische landschap zijn nauwelijks te ontwaren door de beperkte zichtbaarheid. De voorbije twee weken hebben we de kust verkend en heel wat gewandeld, onder andere in de unieke Picos de Europa vanuit het bergdorpje Sotres."

WELKOM AAN BOORD

Je eigen
verhaal starten?

Je verhaal begint met ons te vertellen op welke zee of oceaan je tijd wil spenderen en wanneer je jouw avontuur wil starten.

CONTACTEER ONS