Reisverhalen blog
Bilbao.

HET REISVERHAAL VAN Pol en Nikki
CptnZeppos passagiers

Hier vind je de blog geschreven door Filip en Joke, CptnZeppos reizigers.

Joke en Filip reisden met hun wagen vanuit Zeebrugge naar Bilbao aan boord van de Finneco vrachtschepen. Mooie bijkomstigheid was dat ze uitgerust aan hun tweede avontuur konden starten. Ook voor de terugreis kozen ze het vrachtschip. Hun reisverslag Bilbao - Zeebrugge inspireert jou hopelijk ook.

"We sturen Joris een berichtje dat we goed vertrokken zijn en hij bevestigt prompt. Op zee staat een zeegang van 2,5 m, waait de wind uit NW bij 5 Beaufort en zijn er regelmatig felle buiten. Een ietwat ongewone regenboog kleurt de lucht. De haven en de talrijke voor anker liggende schepen zijn na een uurtje een flauw lijntje aan de einder. De contouren van het groene en bergachtige Baskische en Cantabrische landschap zijn nauwelijks te ontwaren door de beperkte zichtbaarheid. De voorbije twee weken hebben we de kust verkend en heel wat gewandeld, onder andere in de unieke Picos de Europa vanuit het bergdorpje Sotres."

man kijkt door verrekijkers met zicht op zee en containers

Blog Bilbao-Zeebrugge/ DAG 1 / 24 juli 2023

"Het 230 m lange Finse roro schip met 5,9 km laadruimte en 7 dekken verlaat op eigen kracht de haven maar krijgt begeleiding van een zeesleper voor…

container schip bewakingskamer met camera's

Blog Bilbao-Zeebrugge/ DAG 2-4 / 27 juli 2023

"Over een paar uur meren we aan in de buitenhaven van Zeebrugge. De iets langer dan voorziene reis zit er bijna op. Het weer is sinds vannacht…

WELKOM AAN BOORD

Je eigen
verhaal starten?

Je verhaal begint met ons te vertellen op welke zee of oceaan je tijd wil spenderen en wanneer je jouw avontuur wil starten.

CONTACTEER ONS