Antwerpen —  Finland
DAG 9

— door Nikki en Pol

— Zaterdag 23 juli 2022

De kapitein had gezegd dat we ons niet hoefden te haasten om vanochtend het schip te verlaten. Dus pakken we rustig in: een paar minuten werk voor wie ‘light travelt’, iets meer voor dommeriken als wij die véél te veel hebben meegebracht. Oké, de weersvoorspellingen waren onzeker en we gingen fietsen. Maar we hadden het met een pak minder kleren kunnen doen. En die gezelschapsspellen, bijvoorbeeld, zijn de reiszak niet uit geweest.

Wel nuttig (vindt Arnout) voor wie aan land wil: een kleine rugzak.

En je eigen fiets meenemen is dus zéker een goed idee gebleken.

We ontbijten een laatste keer samen, nemen afscheid van koks Auke en Jim, en sleuren onze bagage de 91 trappen af naar de ‘gelijkvloerse verdieping’. Daar treffen we eerste stuurman Joris, aan wie we vragen de kapitein en de hele bemanning te danken voor deze onvergetelijke ervaring.

Gisela en Arnout rijden mee met onze camper, waarmee we gekomen zijn vanwege het fietsenrek dat die heeft. Het duurt even voor we in de doolhof van containers en magazijnen onze weg vinden naar de exit van het Euroports/Transfennica-terrein, maar uiteindelijk lukt het. Eerst moeten we ons nog gaan afmelden bij de Zeevaartpolitie in de Blauwhoefstraat. Een leuk moment voor Arnout, omdat de politievrouw achter het loket… hem wél herkent. En dus opnieuw die blik in onze richting: “Zie je wel?!”

We zetten Gisela af aan het station van Berchem, voor een lange treinrit naar Bremen, en nemen Arnout mee naar Schilde, waar zijn partner hem komt oppikken. Eerste vaststelling: de tuin heeft de recordhitte van afgelopen week goed doorstaan.

Een conclusie?

Dit is een reis die we iedereen willen aanraden. Een week lang vertoef je in een wereld die je (zoals wij) helemaal niet kent, je leert elke dag nieuwe dingen en je ziet veel zaken – soms letterlijk – op een andere manier. En hopelijk heb je dan evenveel geluk als wij, met een gastvrije en vriendelijke bemanning op een mooi en comfortabel vrachtschip, twee uitstekende koks, aangenaam weer als je aan land gaat, en vooral héél fijne medepassagiers met wie we zeker contact zullen houden.

***

— dag 8
22 juli 2022

vorige dag
Fietsen hangen vast aan camper met zicht op schip Timca aan de haven van Antwerpen